Grădina Zoologică Targoviste

Grădina Zoologică din Târgoviște a fost înființată în 1957 și mutată în locația actuală (Parcul Chindia) în 1970-1972. Însă se poate spună că la Târgoviște a existat prima Grădină Zoologică de la noi, în epoca medievală când, în apropierea Palatului Domnesc, domnitorul Petru Cercel, cere să fie puse „cuști nespus de mari și frumoase în care să adăpostească sălbăticiuni” .

Gradina Zoologica Targoviste este situata pe latura de Nord a celui mai mare parc din municipiu, Parcul Chindia, in imediata apropiere a Complexului Muzeal Curtea Domneasca si a Turnului Chindia.
Gradina Zoologica Targoviste se intinde pe o suprafata de 4 ha, fiind asezata intr-un cadru natural deosebit, in care abunda vegetatia deosebita si diversificata, iar cei ce viziteza, cu sufletul curat si linistit, lipsit de prejudecati, simt bucuria unei relaxari depline intr-o oaza incarcata de natura si istorie.
Zoo Targoviste detine in colectia sa, specii de pasari si animale, de pe toate continentele: Europa, Asia, Australia, America de Nord, America de Sud, Africa. Unele din aceste specii fiind pe cale de disparitie, sunt cuprinse in programe speciale de protectie si conservare.

                 

SOLICITA OFERTA

*
*
*
*