Rezervaţia Naturală Peştera Cocora

Comuna Moroeni, județul Dâmbovița.

Rezervaţia Naturală Peştera Cocora

Comuna Moroeni, județul Dâmbovița.

Rezervația Naturală Peștera Cocora se află în judeţul Dâmboviţa, în Parcul Naţional Bucegi, aflându-se în administrarea Primăriei din Moroieni.
Peştera Cocora este cuprinsă într-o rezervaţie naturală ce se întinde pe o suprafaţă de 307 hectare. Aceasta cuprinde mai multe peşteri, printre care cele mai cunoscute sunt: Peştera Ialomiţei, Peştera Pustnicul, Cheile Urşilor, Cheile Horoabei, Cheile Peşterii, Turnul Seciului.
În Rezervaţia Naturală Peştera Cocora se regăseşte o faună şi o vegetaţie destul de variată, aici putând întâlni păduri de conifere, de foioase, dar şi o vegetaţie destul de rar întâlnită – putând aminti păiuşul, genţiana bulgarica, stânjenelul de munte, dar şi secară de munte.
În interiorul peşterilor din cadrul Rezervaţiei Naturale Peştera Cocora putem întâlni mai multe specii de vegetaţie. Putem aminti Fridericia ratzeli, Parasitus nivenus, Euryparasitus emarginatus, Ceratophysella sigillata, Onychiurus armatus, Folsomia listeri, Lepidocyrtus serbicus, Catops tristis, Duvalius procerus, Nictus crenatus; subspecii endemice de Amphipod, Niphargus carpathicus cavernicolus.
Bine de ştiut:
În cadrul Rezervaţiei Naturale Peştera Cocora se află şi Grota Urşilor unde au fost identificate schelete de Ursus Spelae.
Obiective principale de vizitat la Rezervaţia Naturală Peştera Cocora:
Rezervaţia Naturală Peştera Cocora are în administrare Pădurea Cocora, dar şi Cheile Ursului. De asemenea, aceasta se întinde până şi între muntele Cocora şi Muntele Bătrâna.
O atracţie deosebit de importantă a zonei este Peştera Ialomiţei care se regăseşte la o altitudine de aproximativ 1600 metri. La intrare în Peştera vom putea observa o Biserică destul de frumos decorată, aspectul acesteia fiind apreciat de tot mai mulţi turişti. Lungimea Peşterii Ialomiţei are o lungime de 804 metri, fiind etajată.
Adresa Rezervaţia Naturală Peştera Cocora din comuna Moroieni:
Localitate: comuna Moroieni, județul Dâmbovița
Strada: –
GPS: 45.2264633, 25.431776
Cum se ajunge la Rezervaţia Naturală Peştera Cocora :
Este situată în Parcul Naţional Bucegi, din județul Dâmbovița

             

SOLICITA OFERTA

*
*
*
*